pondelok 29. júla 2013

Detaily zo Žilinského zrazu (a ak aj náhodou celky, tak jedine z topánkami)


Mini-Žilinský zraz bol aj napriek malej účasti (alebo možno vďaka nej) strašne milý. Ďakujem Saly, Rinako a Nexus za príjemnú spoločnosť. 

A taktiež ďakujem náhodným okoloidúcim sa milé reakcie. Ešte som nezažila meet-up v meste z tak príjemnými ľuďmi. Samozrejme lolita bola pre nich nová a "čudná", lebo niečo také ešte nevideli, ale zaujímali sa o to a pýtali sa čo to je, lebo sa im to páčilo. Keď si nás chceli odfotiť, vždy sa opýtali (o tom sa nám v mestách ako Bratislava môže iba snívať). 
Proste Žilina je loli-friendly mesto na meet-upy! 

Moja posadnutosť detailnými, až makro fotografiami, naberá obrovský rozmer, čo môžte vidieť aj v tomto článku.  







Postihnutý kôň. Ale on si to môže dovoliť lebo je to Aqua-kôň. 

piatok 26. júla 2013

DIY: Perfektná potlač (tričko,látka papier, čokoľvek)! Tajomstvo sieťotlače pomaly odhalené

Začiatkom leta sa mi podarilo dostať na workshop sieťotlače. V škole sa na našom oddelení tento druh grafiky nerobieva, takže som mala konečne možnosť zistiť ako to celé funguje! Pár potrebných vecí sa bude trošku náročnejšie zháňať ale niektoré sa dajú všeliako podomácky ponahrádzať. Definitívne to musím začať praktikovať aj doma.

Tu je celkom pekne popísané ako to celé funguje. Skvelo sa tak tlačí na tričká, aj vo väčšom počte kusov je váš návrh stále presne rovnaký. Princíp je v tom že návrh prenesiete na sito, cez ktoré ako cez šablónu potom iba obrázok pretláčate, pretláčate, pretláčate, pretláčate a pretláčate koľkokrát si len zmyslíte.
Našla som pekné videjko v ktorom chlapec dokazuje že sa to dá aj vo veľmi provizórnych podmienkach. Asi ho rodičia vyhnali z bytu do tohoto "ateliéru" lebo robil z tými farbami bordel :)




A takto sme sieťotlačovali my na workshope. Ten bol iba maličkou súčasťou jednej veľkej akcie, nikto mu nevenoval moc pozornosti, takže asi preto bol v noci potme. V ľavo na prvej fotke môžte vidieť moju platonickú lásku akcie alá inštruktor workshopu niekde z Viedenskej vysokej školy výtvarných umení :)



A nakoniec môj výsledok. Cheshire Cat z Alice! Úspešne nominované na moje nové najobľúbenejšie tričko do práce a najslušnejšie pyžamo. 





pondelok 22. júla 2013

Lolita-placebo-efekt proti horúčavám

Po nekonečne dlhej dobe som sa zase prehrabávala upozorneniami na DeviantArte. Sledujem pár lolita skupín, kde sa mi medzičasom nahromadila kopa nových obrázkov. A keďže tá doba bola naozaj nekonečne dlhá zrazu som bola zavalená Vianocami.
Neviem ako u vás, ale tu v Bratislave kde sa momentálne kvôli brigáde zdržiavam, je šialene horúco. Už len predstava Vianoc pôsobí príjemne ochladzujúco! Asi ako keď sa pozeráte na obrázky ľadových medveďov na zamrznutej rieke s pozadím zasnežených kopcov.

A zrazu som medzi blahoželaniami krásneho nového roka našla novoročnú dress-up game. Milujem dress-up games! Špeciálne tie pekne nakreslené.
Po polhodinke "prezliekania" som mala zrazu pocit že je v miestnosti o 5 stupňov menej :)


štvrtok 18. júla 2013

Čokoládový lolita zraz v Žiline ^^


Slovenské lolita zrazy už nie sú iba výsadou Bratislavy! Všetci sú srdečne pozvaní na prvú akciu na severe Slovenska- konkrétne teda v Žiline :) 

Celé to vzniklo ako nápad na priateľské posedenie mňa Salome a Myerel, keďže sme z okolia, preto je aj termín takto narýchlo. Budeme však veľmi radi keď nás bude čo najviac ^^ (Ak by niekto potreboval, dá sa dohodnúť aj na prespaní u mňa, prípadne u Saly) 

Plán je asi taký, že sa okolo obeda stretneme na stanici, Žilina má celkom pekné centrum, tak sa poprechádzame, pofotíme a cieľom by bola čokoládovňa BONBON. www.cokoladovna.net

Dresscode je lolita. Váš outfit nemusí byť dokonalý, ide o snahu :)



sobota 13. júla 2013

Little Witch Academia




















Priznám sa, už ani neviem ako je to dlho čo som naposledy pozerala nejaké anime. Nie že by ma to nebavilo, ale asi skôr nebol čas. Dnes som iba tak náhodne prechádzala TUMBLR, a narazila na Little Witch Acadamia. Ani neviem či sa to vlastne dá volať anime, pretože má iba jeden diel :D (to v mojom prípade zapracovalo ako veľké plus prečo si to pozrieť hneď teraz).

Ako malé dievča bola Akko fascinovaná kúzelníckou show Shiny Chariot. Rozhodla sa preto, že sa aj ona stane čarodejnica. Zapísala sa na prestížnu kúzelnícku akadémiu Luna Nova. Na rozdiel od jej očakávaní, sú ale predmety nečakane nudné a lietať na metle sa jej vôbec nedarí...


Prvý a zatiaľ jediný diel ↓



Druhý diel sa vraj pripravuje, tvorcovia zháňajú podporu na jeho vydanie. 
Držím im palce, ďalší diel by som si určite pozrela! :)

štvrtok 11. júla 2013

Loliable kozmetika, alebo ako obal predáva.

Všetci básnia o kórejskej kozmetike, tak som sa aj ja rozhodla že vyskúšam. Konkrétne kolekcia Cats
Wink od značky Tony Moly.




 Púder nádherne svetlej farby. Konečne mi nieje moc tmavý ^^